Cerca aquí textos de les diferents temàtiques dels municipis que vulguis.
Hi falten textos del teu municipi? Posa'ls-hi tu!
Afegeix-hi textos sobre aspectes del teu municipi, entitat o iniciativa social, grup de música, obra artística, història, festivitats, aplecs i fires, anècdotes, personatges, curiositats,...
Com? Només cal que entris com a usuari.
Les castanyes de Viladrau
La gastronomia de Viladrau es basa en els productes de temporada. Són especialment preuades les patates del bufet i les mongetes del ganxet, dotades d’una qualitat gastronòmica especial gràcies a la qualitat de l’aigua i al terreny silícic de Viladrau. Igualment reconeguts són els plats de caça, especialment senglar, i les truites de la riera Major.
Tot i així, la reina de la gastronomia a Viladrau és la castanya, una castanya petita i de gran sabor que els tretze restauradors del poble treballen especialment a la tardor, al voltant de la Fira de la Castanya. D’aquí en surten els plats més tradicionals —com el civet de senglar i el morro i orella amb castanyes— i plats de creació —com el semifred de castanya amb gelat glacejat i borratxo de ratafia—.
Cal també aprofitar per comprar un dels millors embotits de la zona i, especialment, els singulars castanyots, galetes fetes amb farina de castanya. Els trobareu als forns de la vila.
Text redactat per: Centre Cultural Europeu de la Natura Any: 2008





